Přejeli vlastní štěně a místo pomoci mu nabídli smrt

Není dlouho, co jsme zaplatili zálohu ve výši 75 tis. Kč na bezmála rok plánovanou operaci Radečkovy amputované nohy. Ještě nemáme potvrzený prosincový termín zákroku a už je tu nová pacientka, která nás a vás potřebuje :( Ozvala se naše domovská veterina, jestli bychom měli možnost přijmout holčičku, kterou vlastní majitelé přejeli autem. Když ji přinesli a na RTG se ukázala šikmá roztříštěná zlomenina stehenní kosti, “lidé” naznali, že je operace za 15-20 tisíc příliš nákladná a požadovali eutanázii.

Trisha příjem

To jsou chvíle, kdy jeden neví, jestli má dřív ryčet nebo brečet. Lékaři požadavku nevyhověli, takže to pro majitele skončilo podpisem darovací smlouvy. Další milované štěňátko “čistokrevné bez PP”. Milované jen dokud se “nerozbije”. Pak ho “lidé” odloží a pořídí si nové.

Lékaři z Veterina Ivančice se pustili do předoperačního vyšetření, udělali další RTG, kdy malou museli už mírně sedovat, neb sténala při každém nadechnutí. Ukázalo se, že věc je mnohem horší, než zpočátku vypadala, páč holčička má v místě spojení kyčelního kloubu zpřelámanou pánev. Chápete to? Co člověk musí být za kreténa, že přejede vlastního psa tak, že ho div nezabije!?!?

Řekli jsme samozřejmě ano. Ano, pomůžeme, poprosíme naše fanoušky a věříme, že nás ani tentokráte nenechají ve štychu, protože kdyby každý jeden z nich mohl, udělal by to, co my, tzn okamžitě hledal řešení jak fence pomoci. Team Veterina Ivančice se bez váhání spojil s kolegy ve Zlíně, kde jsou schopni bez časové prodlevy řešit i takto komplikovaný případ. Všichni se shodli, že holčička má šanci to zvládnout, v její prospěch hraje to, že je mladičká a rozhodně stojí za to dát jí šanci. Právě dnes má čtyři měsíce. Od teď je to Trisha.

Zítra ráno ji doktoři z Ivančic odvezou do Zlína, kde mají zkušenosti s operacemi páteře. Zákrok má trvat až 5 hodin a spolkne cca 50 tisíc!!! Když půjde všechno podle plánu, my pak Trishu vyzvedneme a přivezeme na Psí ostrov. Snad víme do čeho jdeme, a že to nebude lehké, zároveň víme a mockrát jsme si ověřili, že všechno je možné. 50 tisíc rozhodně není málo, moc prosíme, dejte společně s námi malé Trishe šanci na život a přispějte na účet veřejné sbírky 2601143882/2010 s VS 23006 IBAN: CZ41 2010 0000 0026 0114 3882.

qr-platba
Přispět můžeš jednoduše i pomocí tohoto QR kódu

Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat! 🧡

Trisha po operaci

Aktualizace 27. 10. 2023

Trisha zvládla operaci na Veterinární klinika Medipet ve Zlíně!

Ještě jednou tisíceré díky všem, kteří jste se rozhodli zapojit a darovali Trishe kousek šance na život. Operaci díky vám zvládneme uhradit.

Skvělý MVDr. Šupica z naší domovské Veterina Ivančice odvezl Trishu do Zlína. Naše nezastavitelná Ája ji zrovna teď veze domů na Psí ostrov. Postarala se o psí trosečníky, nasedla do auta a vyjela 100 km pro Trishu a teď spolu jedou 100 km zpátky. Trishu operoval skvělý MVDr. Jahoda, náročná operace trvala více než 4h. Vyhráno ještě nemá, ale věříme, že to zvládne. Následující měsíc bude nejkritičtější, čeká nás spousta cestování na veteriny do Ivančic a do Zlína. A hlavně striktní klidový režim, ošetřování a převazování. Pěsti a packy, které Trishe držíte, zatím nepouštějte. Trisha děkuje za každou korunku a slibuje, že společně s tetama udělá maximum pro to, aby se rychle uzdravila.

 

Trisha po operaci

Aktualizace 29. 10. 2023

Dva dny po operaci zdraví Trisha!

Šikovné tety jí postavily ohrádku v psím domečku, takže může házet očkem na Radečka. Má tam dostatek prostoru i pohodlíčka. Je to moc šikovná holka, velmi se snaží vydržet na čas pravidelného venčení, aby mohla čůrat venku. I tak jí to občas trošku ujede, ale to vůbec nevadí, díky vaší podpoře můžeme koupit savé podložky a zásobu sanytolu. Díky! 🧡

Trishao1
Trisha2
Image4528
Trishasal
TRISHA STORY

Dočasky.cz, z. s.

info@docasky.cz

Nová 931/59, Lanžhot, 691 51
(návštěvy možné pouze po předchozí domluvě)
IČ: 01917501, Registrované Ministerstvem vnitra i Úřadem na ochranu osobních údajů

Spolek Dočasky.cz je veden pod spisovou značkou L 17647/KSBR u Krajského soudu v Brně.

Registrační číslo státní veterinární správy CZ 62C04757

Číslo účtu veřejné sbírky ve Fio banka, a.s.:
platby v CZK: 2601143882/2010
platby v EUR: 2601143882/8330

CZ / EN