Dvoukilový skřítek Robin od kostického šutráku

Když k nám policie tohoto skřítka přivezla, připomínal mop, vrčel na nás a měl velký strach, že mu budeme chtít ublížit. Mysleli jsme si, že je to zanedbaný psí děda. Čip jsme kontrolovali až druhého dne. Netvářil se ani trochu přátelsky, a tak jsme na něj museli pomalu. Nervózně až hystericky vrčel a štěkal na všechny a všechno, co se k němu přiblížilo. Chvíli jsme si i mysleli, že je slepý. Nebyl ve stavu, aby se nechal prohmatat. Měl ale naštěstí velkou chuť k jídlu, ta dávala naději, že se nám ho dřív, nebo později podaří přesvědčit, že nám může věřit.

20191030 184550 m Začali jsme pátrat po jeho majiteli, ač podle stavu jsme soudili, že se ho někdo zbavil.
Ale protože všechno je možné, prosili jsme o sdílení na facebooku. Nikdo se k němu dodnes nehlásí.

Nejdříve jsme ho svěřili do rukou stříhačky profesionálky, aby ho zbavila zadredovaného krunýře srsti. Jemu se náš plán vůbec nezamlouval, na údržbu srsti evidentně zvyklý nebyl, bojoval jako o život. Držely ho tři páry rukou, čtvrtý stříhal. Měli jsme až strach, že se nám „rozpadne“ v dlaních. Ostříhaná srst připomíná jeden velký koberec plsti. Je zhruba 3 roky starý, nekastrovaný. Nebyl zablešený, neměl klíšťata. "Jen" zánět v uších a levém očičku. Až takovou podvýživu nikdo z nás nečekal! Z koberce chlupů na nás vykouklo vyzáblé tělíčko připomínající mrtvolku králíka. Draly se nám slzy do očí. Tělíčko potažené kůží váží dvě kila.

 20191102 023008 mOd psí kadeřnice jsme ho přivezli k nám a z přepravky vyskočil nejen fyzicky jiný pejsek. Tááák moc se mu ulevilo a proměnil se v mazlíka škemrajícího o jídlo. Oblekli jsme ho do pleteného svetýrku pro štěňátka, ač i ten je mu velký. Snažili jsme se, krmit ho často a po malých dávkách a dopravili ho k doktorkám z Veterina Ivančice, aby zkontrolovaly, jestli není pochroumaný a zda je celkově zdravotně v pořádku. Abychom měli jistotu, že období bez jídla nenechalo na jeho tělíčku následky.

Kostřičku nemá polámanou, ale bříško si tak zvyklo na nouzi a hlad, že se nemůže rozhýbat. Robinek začal odmítat jídlo a co pozře, vyzvrací. Neprodleně jsme ho znovu převezli na Veterina Ivančice, kde zůstal přes noc na infusi. Má nasazeny antibiotika a čekáme na další zprávy. Držte mu pěstičky, ať bříško "naskočí"

Robinek byl bůh ví jak dlouho bez jídla, proto není střevo v dobré kondici, nepracuje, nevstřebává, neposouvá. Krmili jsme ho sice po malých dávkách a často, ale jen do momentu, než se střevo zaplnilo. Sám krmivo nepozře, už nezvrací, protože nemá co.
Je na kapačce, dostáva i antibiotika. Ta vyřeší zánět, plus glukoza mu dodá energii a injekce podpoří peristaltiku střev.

Robinek 4 dny nepřijímal vůbec žádnou stravu, byl malátný a slabounký jak věchýtek. Ája, které věří, ho každý večer přijela pochovat a povzbudit. Mnoho našich fanoušků mu na dálku poslalo sílu a spolu s námi věřilo, že tuhle zkoušku zvládne
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aktualizace:

V úterý večer už Robinek začal po maličkých dávkách papkat krmivo podané stříkačkou. Ve středu ráno snědl pár zrníček rýže a dosud je nevyzvracel. Pěsti nepouštějte, jste skvělí, že na něj všichni myslíte a posíláte mu sílu


Kdybyste mu chtěli poslat byť zrnko penízků, jeho variabilní symbol je 7711 a náš transparentní sbírkový účet má číslo 2601143882/2010, pro platby ze zahraničí CZ4120100000002601143882.
Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat!

Dočasky.cz, z. s.

info@docasky.cz

Nová 931/59, Lanžhot, 691 51
(návštěvy možné pouze po předchozí domluvě)
IČ: 01917501, Registrované Ministerstvem vnitra i Úřadem na ochranu osobních údajů

Spolek Dočasky.cz je veden pod spisovou značkou L 17647/KSBR u Krajského soudu v Brně.

Registrační číslo státní veterinární správy CZ 62C04757

Číslo účtu veřejné sbírky ve Fio banka, a.s.:
platby v CZK: 2601143882/2010
platby v EUR: 2601143882/8330

CZ / EN